Evropski sklad za regionalni razvoj
O KOMPANIJI

Upoznajte naš tim

Naše kancelarije: Ljubljana Zagreb Beograd Prag
Ema Bonifačić
Ema Bonifačić
Ema je u zagrebačku kancelariju prvi put stupila još kao studentkinja na stručnoj praksi 2019. godine i već ju je tada vedrina celog tima i dinamičnost posla menadžera projekata toliko osvojila da se tu vratila odmah po završetku studija engleskog jezika i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Postojeće znanje italijanskog i nemačkog jezika, koje je nadograđivala tokom niza letnjih meseci provedenih na različitim radnim mestima u turizmu, svakako planira da produbi… čim uhvati kratki predah od knjiga koje s uživanjem guta.
Vanja Stupar
Vanja Stupar
Vanja je svoju karijeru započela u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji, u kojoj je imala sjajnu priliku da se sreće i sarađuje sa ljudima iz celog sveta i gde je otkrila svoj talenat da se snađe u svakoj situaciji. Nakon šest godina rada na pozicijama koje su iziskivale blisku saradnju sa klijentima, Vanja je odlučila da se 2021. pridruži Alkemistovom timu, u kom je uspela da spoji svoja prethodna iskustva sa procesima u prevođenju i ljubavlju za strane jezike. Prijatnost kojom pleni pomaže joj da lako uspostavi saradnju sa novim klijentima. Njeno prethodno radno iskustvo, vedrina, ljubaznost i veštine rešavanja problema čine je odličnim account menadžerom. Takođe, umetnost je Vanjina skrivena strast, ona se nosi krilaticom da je lepota u oku posmatrača, pa u svemu pronalazi nešto lepo, čak i u radnom okruženju, koje sa njom postaje kreativnije i šarmantnije.
Michaela Zoubková
Michaela Zoubková
Michaela trenutno ima dve uloge u Alkemistu. Prva je pozicija biznis divelopera (rukovodioca razvoja poslovanja) za Češku Republiku, a druga vendor menadžera (menadžera pružalaca usluga) za sve poslovnice u Evropi.
BD je vrlo kompleksna i ispunjavajuća uloga. Agenciju Alkemist moguće je prepoznati po profesionalnosti i brzini, pa i BD treba da bude vrlo profesionalan, izuzetno pronicljiv, brzih reakcija i odličnih pregovaračkih veština. BD zajedno s vlasnicima određuje smer kompanije, utiče na njenu kulturu, sastav tima, ton komunikacije s klijentima i učestvuje u drugim važnim aktivnostima.
Pozicija VM takođe je vrlo važna za kompaniju jer VM traži, bira i testira prevodioce i lektore, a zatim ih uklapa u složene usluge koje agencija pruža. Nijedna kvalitetna prevodilačka agencija ne može da radi bez apsolutno izvrsnih i profesionalnih prevodilaca i lektora.
Pre nego što je Michaela postala deo Alkemistove ekipe, radila je na drugim područjima manjih firmi (finansije, IT) u kojima je imala priliku da se ogleda u nizu različitih aktivnosti. Kako su te kompanije rasle, više se povezala s aktivnostima vezanim za hrvatsko govorno područje. Gradila je manje i veće timove, a takođe i često pregovarala s poslovnim partnerima i dogovarala uslove projekta. Zato je kombinacija dveju isprepletanih uloga prava stvar za nju, a ona svojim veštinama i radom umnogome doprinosi uspehu Alkemista.
Teja Jakoš
Teja Jakoš
Nakon završenih studija engleskog i španskog jezika na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani i povratka sa razmene studenata u Španiji Teju je profesionalni put vodio u industriju kongresa i događaja, gde je učestvovala u organizaciji brojnih dešavanja u zemlji i inostranstvu. Nakon tri godine odlučila je da se vrati korenima i kao menadžer projekata pridružila se Alkemist timu u Ljubljani 2021. godine. Uloga menadžera projekata je kao stvorena za nju jer spaja njene dve omiljene oblasti – organizaciju i jezike. Raduje se svakom izazovu i istrajava u tome da svaki naručilac bude u potpunosti zadovoljan. Tejina jedina mana je što pravi neodoljive kolače koji su najveći neprijatelj naših linija, ali toliko su ukusni da joj ne možemo zameriti.
Nina Šimanovič
Nina Šimanovič
Nakon završenih studija prevođenja i tumačenja Nina je svoj profesionalni put otpočela u međunarodnoj kompaniji kao savetnica za karijeru za pomoć mladima prilikom upisa na studije u inostranstvu. Ubrzo se odlučila za još veće izazove i rad na drugoj strani prevodilačkog procesa, zbog čega se ove godine pridružila Alkemistima i Alkemistkinjama u Ljubljani kao menadžer projekata. Uživa u poslu, koji je raznovrstan i dinamičan, a svaki novi dan predstavlja novi izazov koji prihvata s radošću. Nininа najbolja osobina је istrajnost – kao glavni zadatak postavila je sebi da svakog dana premaši očekivanja naručilaca i ne odustaje dok nije potpuno zadovoljna prevodom.
Nina Hočevar
Nina Hočevar
Ninu je oduševljenje stranim jezicima i kulturama odvelo na studije prevođenja sa engleskog i francuskog jezika, gde je pored teorije sticala i praktična iskustva prevodeći i putujući po Evropi. Nakon završetka studija oprobala se u organizacionim vodama, a kao prevodilac sa iskustvom i menadžer projekata na kraju je našla put i do naše kancelarije. Sada brine za kvalitet i tehnološku prefinjenost procesa prevođenja kako bi vaše korisničko iskustvo bilo besprekorno.
Milena Velikinac
Milena Velikinac
Timu prevodilačke agencije Alkemist Milena se pridružila 2017. Zadužena je za regrutovanje novih kandidata, širenje mreže spoljnih saradnika kompanije, ali i učvršćivanje mreže postojećih. Za sve spoljne saradnike Milena je prvi kontakt, ali i osoba kojoj se saradnici rado obraćaju kada imaju pitanja u vezi sa administracijom ili finansijama. Koliko je uska povezanost svake pozicije u timu prevodilačke agencije, svedoči i njen primer. Milena danas radi kao menadžer za rad sa klijentima, vodi računa o projektima i podjednako dobro komunicira i sa saradnicima, i sa naručiocima. Pre dolaska u Alkemist Milena je bila deo tima Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, a pored toga bila je angažovana i na poziciji finansijskog administratora na dvama međunarodnim projektima. Milena je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Slađana Četojević
Slađana Četojević
Slađana Ćetojević se pridružila timu Alkemista 2017. i od tada uspešno brine o zadovoljstvu klijenata. Budući da joj rad sa ljudima pričinjava zadovoljstvo, upisuje Visoku školu za turizam u Portorožu, što joj omogućava da usavrši svoje sposobnosti komunikacije i organizacije, koje su joj danas, na poziciji višeg menadžera za razvoj poslovanja, od nemerljivog značaja. Slađana je u Alkemistu zadužena za pripremu ponuda i narudžbina, komunikaciju između klijenata i menadžera projekata, kao i za pružanje podrške u administrativnim poslovima. Uživa u mnogim izazovima koje donosi svakodnevna komunikacija sa klijentima, koji joj zbog njenog pozitivnog stava veruju i rado sa njom sarađuju.
Igor Gorše
Igor Gorše
Menadžer odeljenja za usmeno prevođenje
igor.gorse@alkemist.si
+386 40 777751
Igor Gorše je stručnjak za tehničko izvođenje simultanog prevođenja. Interesovanje za tehniku, pre svega za finu mehaniku i elektroniku razvijao je od malih nogu. Tako je iz policijskih redova prešao u svoje omiljeno radno okruženje, isprepletano žicama i najrazličnijim aparaturama. Igor pruža tehničku podršku na svim događajima simultanog i konsekutivnog prevođenja koje organizuje Alkemist i klijentima sa zadovoljstvom pomaže u različitim situacijama kao i u rešavanju tehničkih problema.
Maja Grgasović
Maja Grgasović
Menadžer projekata
info@alkemist.hr
+385 (1) 6181537
Nakon završetka studija francuskog i engleskog jezika i književnosti i usavršavanja veština u Generalnom direktoratu za prevođenje pri Evropskoj komisiji, Maja započinje karijeru prevodioca sa posebnim afinitetom ka prevođenju tekstova za organizacije Evropske unije. Međutim, uskoro biva spremna za nove izazove, pa se tako sa velikim entuzijazmom 2018. pridružuje Alkemistovoj kancelariji u Zagrebu kao projekt menadžer. Uživa u svom poslu jer joj pruža priliku da svakodnevno pokazuje svoje organizacione veštine, a omiljeni deo posla vidi u pronalaženju novih načina da uradi i više nego što klijenti očekuju. Osim svog posla, pozitivnoj atmosferi u kancelariji doprinosi i svojim dovitljivim komentarima.
Nina Andrijata
Nina Andrijata
U maju 2015. godine zagrebačka kancelarija proširuje svoj tim i otvara novo radno mesto imena Back Office Support. Tim povodom našem timu pridružuje se Nina Andrijata i svojim dugogodišnjim iskustvom u knjigovodstvu uveliko doprinosi organizaciji administrativnog dela posla prevodilačke agencije. I dok se svima vrti u glavi od administracije i papirologije, naša Nina u tome uživa i s nestrpljenjem očekuje nov izazov koji bi unela u neku od svojih milion tabela u Excelu. Da, tako je, naša 9a (najna) pravi je ovisnik o Excelu. :) A kako mi u Alkemistu verujemo da svaki pojedinac ima pravo da iskaže svoj pun potencijal i da treba da bude nagrađen za svoj doprinos timu, Nina je u septembru 2017. godine unapređena na poziciju menadžera finansija grupacije Alkemist.
Anamarija Guć
Anamarija Guć
Menadžer projekata
info@alkemist.hr
+385 (1) 6181537
Nakon završetka studija španskog i holandskog jezika i književnosti, Anamarija se Alkemistovoj kancelariji u Zagrebu pridružila 2019. nakon dugogodišnjeg rada u različitim oblastima jezičke industrije. Svoju ljubav prema jezicima, prevođenju, organizaciji, osiguravanju kvaliteta i kontinuiranom učenju objedinila je u ulozi menadžera projekata. Ono što joj pruža najveći užitak u svakodnevnom radu jesu zadovoljni klijenti i saradnici nakon dobro obavljenog posla. Kada završi svoj radni dan, rado će pogledati neki krimi-film, a velika je verovatnoća da ćete je videti i u nekom studiju baleta ili joge.
Marija Jestrić
Marija Jestrić
Pozicija Business Developera u Alkemistu podrazumeva brojne odgovornosti i uključuje osnovne korake dovođenja novih klijenata kao i brige za potrebe postojećih ključnih klijenata. Štaviše, ova pozicija podrazumeva vođenje obuke novih zaposlenih u prodajnom odseku, kao i uvođenje novih i inovativnih pristupa pregovaranju i prodaji. Marija sarađuje na implementiranju lanca vrednosti kako bi unapredila menadžment vrednosti u Alkemistu u pogledu značajnih klijenata i u cilju unapređenja poslovnih rezultata, podizanja nivoa svesti o brendu i povećanja dobiti u okviru naše kompanije. Izuzetno je ponosna na izvrsnu saradnju uspostavljenu tokom njene desetogodišnje karijere u Alkemistu sa brojnim velikim kompanijama iz oblasti automobilske, duvanske i farmaceutske industrije, kao i iz oblasti tehnologije i bankarstva.
Lea Magdić
Lea Magdić
Menadžer projekata
info@alkemist.hr
+385 (1) 6181537
Lea se zagrebačkoj kancelariji pridružila 2017. godine nakon rada na prevođenju i u prodaji. Svoje organizacione veštine kao i ljubav prema jezicima, prevođenju i radu s ljudima objedinila je u ulozi menadžera projekta. Njene glavne odgovornosti jesu prepoznavanje potreba klijenata, upravljanje rokovima za projekte i kontrola kvalitete prevoda. Diplomirala je engleski i portugalski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu a svoje znanje usavršavala je i na Univerzitetu u Portu. Tokom svog obrazovanja učila je nemački, španski i francuski jezik, a listu jezika svakako planira još da proširi u budućnosti.
Marija Mirković
Marija Mirković
Marija je svoju karijeru u Alkemistu započela 2006. kao menadžer kancelarije. Radila je na uspostavljanju poslovanja Alkemista i njegovom strateškom razvoju na teritoriji Republike Srbije. Svojim znanjem, strpljenjem i prethodnim radnim iskustvom koje je stekla u oblasti marketinga i organizacije, uz pažljivo odabrani tim koji se konstantno širio, Marija je uspela da od startap kancelarije Alkemist Beograd dovede do nivoa na kome se danas nalazi i da visok kvalitet usluge i profesionalnost budu sinonim za poslovanje Alkemista.
Marija postaje direktor kancelarije Alkemist Beograd 2016, a od 2017. preuzima i funkciju direktora kancelarije Alkemist Prag. Marija je diplomirala na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.
Uvek smo u potrazi za stručnjacima iz oblasti jezika.
Želite li da nam se pridružite?
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovaj pristanak možete povući putem linka na kraju svakog njuzletera, pa ćemo, u slučaju povlačenja pristanka, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.