Evropski sklad za regionalni razvoj
O KOMPANIJI

Upoznajte naš tim

Naše kancelarije: Ljubljana Zagreb Beograd Prag
Lola Novaković
Lola Novaković
Nakon što je postala apsolvent na studijama Opšte lingvistike na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Lolu je ljubav prema italijanskom jeziku odvela na studije ekonomije na Univerzitetu u Trstu, gde je usavršila ovaj jezik, ali i stekla mnoga znanja iz oblasti finansija, uspevši na najbolji način da poveže lepo i korisno. Pored italijanskog, odlično poznaje i engleski jezik. Iako je tek na početku karijere, Lola iskazuje odličan smisao za odnose sa ljudima i organizaciju posla. U Alkemistu je pronašla način da spoji ljubav prema lingvistici i ekonomiji.
U slobodno vreme voli da čita jer joj čitanje omogućava da istovremeno bude stanovnik mnogih mesta širom sveta, pa čak i Džojsovog Dablina.
Ema Bonifačić
Ema Bonifačić
Ema je u zagrebačku kancelariju prvi put stupila još kao studentkinja na stručnoj praksi 2019. godine i već ju je tada vedrina celog tima i dinamičnost posla menadžera projekata toliko osvojila da se tu vratila odmah po završetku studija engleskog jezika i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Postojeće znanje italijanskog i nemačkog jezika, koje je nadograđivala tokom niza letnjih meseci provedenih na različitim radnim mestima u turizmu, svakako planira da produbi… čim uhvati kratki predah od knjiga koje s uživanjem guta.
Vanja Tošić
Vanja Tošić
Vanja je svoju karijeru započela u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji, u kojoj je imala sjajnu priliku da se sreće i sarađuje sa ljudima iz celog sveta i gde je otkrila svoj talenat da se snađe u svakoj situaciji. Nakon šest godina rada na pozicijama koje su iziskivale blisku saradnju sa klijentima, Vanja je odlučila da se 2021. pridruži Alkemistovom timu, u kom je uspela da spoji svoja prethodna iskustva sa procesima u prevođenju i ljubavlju za strane jezike. Prijatnost kojom pleni pomaže joj da lako uspostavi saradnju sa novim klijentima. Njeno prethodno radno iskustvo, vedrina, ljubaznost i veštine rešavanja problema čine je odličnim account menadžerom. Takođe, umetnost je Vanjina skrivena strast, ona se nosi krilaticom da je lepota u oku posmatrača, pa u svemu pronalazi nešto lepo, čak i u radnom okruženju, koje sa njom postaje kreativnije i šarmantnije.
Teja Jakoš
Teja Jakoš
Nakon završenih studija engleskog i španskog jezika na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani i povratka sa razmene studenata u Španiji Teju je profesionalni put vodio u industriju kongresa i događaja, gde je učestvovala u organizaciji brojnih dešavanja u zemlji i inostranstvu. Nakon tri godine odlučila je da se vrati korenima i kao menadžer projekata pridružila se Alkemist timu u Ljubljani 2021. godine. Uloga menadžera projekata je kao stvorena za nju jer spaja njene dve omiljene oblasti – organizaciju i jezike. Raduje se svakom izazovu i istrajava u tome da svaki naručilac bude u potpunosti zadovoljan. Tejina jedina mana je što pravi neodoljive kolače koji su najveći neprijatelj naših linija, ali toliko su ukusni da joj ne možemo zameriti.
Nina Hočevar
Nina Hočevar
Ninu je oduševljenje stranim jezicima i kulturama odvelo na studije prevođenja sa engleskog i francuskog jezika, gde je pored teorije sticala i praktična iskustva prevodeći i putujući po Evropi. Nakon završetka studija oprobala se u organizacionim vodama, a kao prevodilac sa iskustvom i menadžer projekata na kraju je našla put i do naše kancelarije. Sada brine za kvalitet i tehnološku prefinjenost procesa prevođenja kako bi vaše korisničko iskustvo bilo besprekorno.
Slađana Ćetojević
Slađana Ćetojević
Menadžer poslovanja i prodaje u kancelariji u Ljubljani
alkemist@alkemist.si
+386 82 80 38 50
Slađana Ćetojević se ekipi Alkemistа pridružila 2017. i od tada uspešno vodi računa o zadovoljstvu klijenata. Iz ljubavi prema radu sa ljudima upisala je Visoku školu za turizam u Portorožu, gde je unapredila svoje komunikacione i organizacione sposobnosti. Sa svojim novim znanjem i energijom, u početku se savršeno snašla u ulozi menadžera za razvoj poslovanja, gde se brinula o pripremi ponuda i narudžbina, komunikaciji između klijenata i menadžera projekata, te sticanju novih klijenata. Zbog svog predanog rada i pokazanih sposobnosti, u septembru 2021. popela se za jedan stepenik više i preuzela upravljanje poslovanjem i prodajom u ljubljanskoj kancelariji Alkemista. Slađana uživa u novim izazovima koji se javljaju u svakodnevnim situacijama i u kontaktu sa klijentima koji joj zbog njenog pozitivnog stava ukazuju poverenje i rado sarađuju sa njom.
Igor Gorše
Igor Gorše
Menadžer odeljenja za usmeno prevođenje
igor.gorse@alkemist.si
+386 40 777751
Igor Gorše je stručnjak za tehničko izvođenje simultanog prevođenja. Interesovanje za tehniku, pre svega za finu mehaniku i elektroniku razvijao je od malih nogu. Tako je iz policijskih redova prešao u svoje omiljeno radno okruženje, isprepletano žicama i najrazličnijim aparaturama. Igor pruža tehničku podršku na svim događajima simultanog i konsekutivnog prevođenja koje organizuje Alkemist i klijentima sa zadovoljstvom pomaže u različitim situacijama kao i u rešavanju tehničkih problema.
Maja Grgasović
Maja Grgasović
Menadžer projekata
info@alkemist.hr
+385 (1) 6181537
Nakon završetka studija francuskog i engleskog jezika i književnosti i usavršavanja veština u Generalnom direktoratu za prevođenje pri Evropskoj komisiji, Maja započinje karijeru prevodioca sa posebnim afinitetom ka prevođenju tekstova za organizacije Evropske unije. Međutim, uskoro biva spremna za nove izazove, pa se tako sa velikim entuzijazmom 2018. pridružuje Alkemistovoj kancelariji u Zagrebu kao projekt menadžer. Uživa u svom poslu jer joj pruža priliku da svakodnevno pokazuje svoje organizacione veštine, a omiljeni deo posla vidi u pronalaženju novih načina da uradi i više nego što klijenti očekuju. Osim svog posla, pozitivnoj atmosferi u kancelariji doprinosi i svojim dovitljivim komentarima.
Nina Andrijata
Nina Andrijata
U maju 2015. godine zagrebačka kancelarija proširuje svoj tim i otvara novo radno mesto imena Back Office Support. Tim povodom našem timu pridružuje se Nina Andrijata i svojim dugogodišnjim iskustvom u knjigovodstvu uveliko doprinosi organizaciji administrativnog dela posla prevodilačke agencije. I dok se svima vrti u glavi od administracije i papirologije, naša Nina u tome uživa i s nestrpljenjem očekuje nov izazov koji bi unela u neku od svojih milion tabela u Excelu. Da, tako je, naša 9a (najna) pravi je ovisnik o Excelu. :) A kako mi u Alkemistu verujemo da svaki pojedinac ima pravo da iskaže svoj pun potencijal i da treba da bude nagrađen za svoj doprinos timu, Nina je u septembru 2017. godine unapređena na poziciju menadžera finansija grupacije Alkemist.
Anamarija Guć
Anamarija Guć
Menadžer projekata
info@alkemist.hr
+385 (1) 6181537
Nakon završetka studija španskog i holandskog jezika i književnosti, Anamarija se Alkemistovoj kancelariji u Zagrebu pridružila 2019. nakon dugogodišnjeg rada u različitim oblastima jezičke industrije. Svoju ljubav prema jezicima, prevođenju, organizaciji, osiguravanju kvaliteta i kontinuiranom učenju objedinila je u ulozi menadžera projekata. Ono što joj pruža najveći užitak u svakodnevnom radu jesu zadovoljni klijenti i saradnici nakon dobro obavljenog posla. Kada završi svoj radni dan, rado će pogledati neki krimi-film, a velika je verovatnoća da ćete je videti i u nekom studiju baleta ili joge.
Marija Jestrić
Marija Jestrić
Direktorka međunarodne prodaje
marija.jestric@alkemist.rs
+381 11 30 37 540
Marija je u septembru 2021. preuzela mesto direktorke za međunarodnu prodaju u društvu Alkemist, što podrazumeva komercijalno upravljanje svim našim kancelarijama. Odlikuju je bogato iskustvo i vrhunski prodajni rezultati koje je na položaju menadžera za razvoj poslovanja u Alkemistu postigla pre nego što je postala direktorka. Na tom radnom mestu istakla se u sticanju novih klijenata, brizi o potrebama postojećih ključnih klijenata, vođenju obuke novih zaposlenih u odeljenju prodaje i uvođenju inovativnih pristupa pregovaranju i prodaji. Marija je tokom desetogodišnje karijere u Alkemistu uspešno učestvovala i u uspostavljanju lanca vrednosti kako bi unapredila upravljanje ključnim klijentima, optimizovala poslovne rezultate i podigla prepoznatljivost našeg brenda. Izuzetno je ponosna na odličnu saradnju sa brojnim velikim kompanijama u oblasti automobilske, duvanske, farmaceutske, tehnološke industrije i bankarstva.
Lea Magdić
Lea Magdić
Menadžer projekata
info@alkemist.hr
+385 (1) 6181537
Lea se zagrebačkoj kancelariji pridružila 2017. godine nakon rada na prevođenju i u prodaji. Svoje organizacione veštine kao i ljubav prema jezicima, prevođenju i radu s ljudima objedinila je u ulozi menadžera projekta. Njene glavne odgovornosti jesu prepoznavanje potreba klijenata, upravljanje rokovima za projekte i kontrola kvalitete prevoda. Diplomirala je engleski i portugalski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu a svoje znanje usavršavala je i na Univerzitetu u Portu. Tokom svog obrazovanja učila je nemački, španski i francuski jezik, a listu jezika svakako planira još da proširi u budućnosti.
Marija Mirković
Marija Mirković
Marija je svoju karijeru u Alkemistu započela 2006. kao menadžer kancelarije. Radila je na uspostavljanju poslovanja Alkemista i njegovom strateškom razvoju na teritoriji Republike Srbije. Svojim znanjem, strpljenjem i prethodnim radnim iskustvom koje je stekla u oblasti marketinga i organizacije, uz pažljivo odabrani tim koji se konstantno širio, Marija je uspela da od startap kancelarije Alkemist Beograd dovede do nivoa na kome se danas nalazi i da visok kvalitet usluge i profesionalnost budu sinonim za poslovanje Alkemista.
Marija postaje direktor kancelarije Alkemist Beograd 2016, a od 2017. preuzima i funkciju direktora kancelarije Alkemist Prag. Marija je diplomirala na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.
Uvek smo u potrazi za stručnjacima iz oblasti jezika.
Želite li da nam se pridružite?
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovaj pristanak možete povući putem linka na kraju svakog njuzletera, pa ćemo, u slučaju povlačenja pristanka, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.