Evropski sklad za regionalni razvoj
Upravljanje terminologijom

Neka vaši prevodi budu dosledni na svim jezicima sveta

Neka vaš prevod na engleski poručuje isto što i prevod na francuski. Primenom alata za upravljanje terminologijom pri izradi glosara obezbeđujemo jasnost i međujezičku doslednost.
Zatražite više informacija

Ujednačenost stručnih izraza

Prilikom prevoda tehničke i druge dokumentacije, ujednačenost korišćene terminologije i razumljivost na više jezika može biti problematičan zadatak.

Da bismo izbegli probleme, u prevodilačkoj agenciji Alkemist razvili smo efikasnu metodu obezbeđivanja usklađenosti.

Izrađujemo glosare koje klijenti odobravaju kako bismo bili sigurni da će se, naročito na većim i dugotrajnim projektima, svaki pojedinačni pojam uvek isto prevoditi.

Kako naručiti izradu službenog glosara kompanije?

Pošaljite nam ključne pojmove vezane za kompaniju/odeljenje unutar kompanije zajedno sa referentnim materijalima (brošurama, ugovorima, zvaničnom politikom).
Na osnovu referentnih materijala i ostalih relevantnih izvora u glosar dodajemo pojmove na jezicima koje želite. Možda će nam biti potrebna vaša pomoć u vezi sa internom politikom vaše kompanije.
Glosar vam šaljemo na odobrenje i nakon toga ga koristimo u svim prevodima koje radimo za vašu kompaniju.

Šta je sistem upravljanja prevodilačkim projektima (TMS)?

TMS je sistem koji doprinosi automatizaciji i fleksibilnosti u vođenju prevodilačkih projekata, a prvenstveno je namenjen kompanijama za profesionalno pružanje lingvističkih usluga i prevodilačkim odeljenjima. Najčešće se radi o veb-platformi sa integrisanim alatom za računarski potpomognuto prevođenje, računovodstvo i kontrolu kvaliteta.
Alkemist od 2017. godine koristi Plunet Business Manager kao centralni sistem za automatizovano vođenje prevodilačkih projekata.

Potreban vam je brz prevod?

Na drugoj stranici ovog veb-sajta prevodioci vas već čekaju i samo minut je potreban da ih pokrenete!

Potrebna vam je zahtevnija usluga?

Ako su želje zahtevnije u pogledu količine ili sadržaja prevoda, obratite nam se kako bismo porazgovarali.

Pozovite nas na 0800 200 001
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovaj pristanak možete povući putem linka na kraju svakog njuzletera, pa ćemo, u slučaju povlačenja pristanka, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.