Evropski sklad za regionalni razvoj
Usmeno prevođenje

Premostite jezičke barijere

Prevodimo simultano, konsekutivno, šapatom, pa čak i znakovno na poslovnim putovanjima, seminarima, sastancima, državnim konferencijama ili konferencijama za novinare u 19 evropskih zemalja.

NARUČITE ONLAJN Obratite se odeljenju prodaje
Usmeno prevođenje
Usmeno prevođenje

Premostite jezičke prepreke
na 110 različitih jezika

Putujete u zemlju čiji jezik ne govorite ili očekujete posetu značajne ličnosti čiji jezik ne razumete?
Simultani, konsekutivni prevodioci i prevodioci sa znakovnog jezika prevodilačke agencije Alkemist na vašim poslovnim susretima/sastancima, seminarima, poslovnim, novinarskim i drugim konferencijama ili protokolarnim događajima brzo priskaču u pomoć.
Stručnjaci iz Alkemista mogu prevoditi na vašim poslovnim sastancima, seminarima, konferencijama za štampu ili protokolarnim događajima u čak 19 evropskih zemalja.
Putujemo s vama, pomažemo vam da pregovarate, održite govor ili prezentaciju.
Javite kako vam možemo pomoći.

Simultano prevođenje

Dva prevodioca sede u prevodilačkoj kabini, slušaju i prevode istovremeno dok govornik priča. Učesnici slušaju prevod preko bežičnih slušalica. Prevodioci se smenjuju na svakih 15 do 20 minuta, budući da je slušanje, prevođenje, vođenje beleški i vođenje računa o pravilnoj terminologiji izuzetno naporno.
Budite bez brige. Naši prevodioci imaju bogato iskustvo i visok stepen koncentracije.
Sa njima stiže i tehničar koji će postaviti kabine, slušalice i urediti sve ostale tehničke stvari o kojima vi ne treba da brinete.

Konsekutivno prevođenje

Prevodilac stoji pored govornika i prevodi deo po deo izrečenog. Za ovu vrstu prevođenja potrebni su izrazito dobro kratkotrajno pamćenje, efikasna prevodilačka metodologija i izostanak straha od javnog nastupa. Stručnjaci iz Alkemista imaju sve od navedenog.
Dodatna oprema najčešće nije potrebna, ali ako vam zatreba, obezbedićemo svu tehničku opremu, kao i audio i video snimke samog događaja.

Prevođenje sa znakovnog jezika

U Alkemistu imamo prevodioce koji znaju znakovni jezik i na vašim događajima, konferencijama ili prenosima uživo prevode za osobe sa oštećenim sluhom.

Oprema za simultano prevođenje

Posedujemo vrhunsku opremu za simultano prevođenje.

POGLEDAJTE NAŠU OPREMU

Šta klijenti kažu o nama?

Izuzetno smo zadovoljni saradnjom sa firmom Alkemist, pre svega kvalitetom prevoda, naročito koegzistentnošću dugačkih tekstova (brošura) i činjenicom da je svaki prevod lektorisan. Posebno bismo istakli veliku profesionalnost u odnosima sa klijentima, kao i brzinu izvršenja usluge što je svakako veoma bitan faktor u poslovnom svetu danas.
Navedenim svedočanstvom potvrđujemo da smo veoma zadovoljni uslugama i načinom rada ekipe Alkemist, prevajalske storitve, d.o.o. Naročito bismo istakli njihovu agilnost, pouzdanost i profesionalni pristup kao i korektnu komunikaciju i saradnju s nama.
Veoma smo zadovoljni vašim uslugama. Brzi ste i agilni, a prevod predajete na vreme. Bravo
Veoma smo zadovoljni kvalitetom usluga kompanije Alkemist, prevajalske storitve, d.o.o. kao i poštovanjem dogovorenih rokova za pružanje usluga.
Svoju saradnju sa Alkemistom ocenjujemo kao veoma kvalitetnu, pošto prevode obavljaju s velikom preciznošću i uvek u dogovorenom roku. Za leksiku interne prirode napravili su terminološku bazu, tako da su prevodi i terminološki adekvatni i ujednačeni, što kao naručioci veoma cenimo. Njihovi kapaciteti su takvi da mogu da preuzmu i duže i kompleksnije prevode koji su nam ponekad potrebni u veoma kratkim rokovima. Sa stanovišta korisnika dopada nam se i novi sistem za razmenu fajlova Plunet, pomoću kojeg u svakom trenutku možemo da pratimo napredak prevoda. Na kraju bismo hteli da pohvalimo i ljubaznost i agilnost ekipe vođa projekata.
Sa Alkemistom sarađujemo već više godina. Kod njih možemo da dobijemo sve na jednom mestu: prevode na bilo koji jezik, prevode sa overom sudskog prevodioca, lekturu. Brzi su, prilagodljivi, tekstovi su kvalitetno prevedeni. Veoma smo zadovoljni njihovim uslugama i ljubaznim odzivom.
Zadovoljstvo je saradjivati sa agencijom Alkemist. Uvek su pouzdani, vrlo brzi i jako ljubazni.
Agilan su i pouzdan partner. Ekipa prevodilaca je brzo usvojila automobilski jezik. Imajući na umu vrstu prevoda, uvek se trude da odaberu prevodioca kome tematika najbolje leži.
Kompanija Johnson & Johnson imala je priliku da mnogo puta sarađuje sa agencijom Alkemist. Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom, posebno brzinom kojom su odgovarali na naše zahteve, ali nipošto nauštrb kvaliteta prevoda.
Najkraće pohvalne reči koje opisuju Vaš rad i Vašu efikasnost su: brzo, precizno, korektno, tačno.
Profesionalno u svakom smislu!
Prevodilačka agencija Alkemist pridobila nas je svojom brzinom i kvalitetom prevoda i tako postala naš omiljeni partner u prevodima na brojne svetske jezike. Ljubazna i stručna ekipa bila je samo tačka na 'i' odličnoj saradnji.
Prevodilačka agencija Alkemist nam već niz godina obezbeđuje kvalitetne i precizne prevode. Cenimo brz odziv i striktno poštovanje dogovorenih rokova, što je za nas veoma važno.
Ericsson d.o.o. Beograd već nekoliko godina uspešno sarađuje sa Prevodilačkom agencijom Alkemist. Zadovoljni smo, pre svega, ljubaznim osobljem i organizacijom, a zatim i izuzetnim osećajem za potrebe klijenta i željom da se izađe u susret čak i kada su rokovi za prevođenje vrlo kratki. Kvalitet prevoda je odličan i do sada nismo imali nikakve primedbe. Ono što je takođe važno jeste i veliki broj stranih jezika sa kojih i na koje se može tražiti prevod, što je za naše poslovanje od izuzetnog značaja.
Veoma smo zadovoljni uslugama prevodilačke agencije Alkemist, profesionalnim odnosom prema radu, tačnošću i iskazanim poštovanjem prema klijentu. U nadi da ćemo i ubuduće sarađivati još jedanput Vam se srdačno zahvaljujemo.
Zadovoljstvo mi je da Vas obavestim da su moji kupci u Albaniji prezadovoljni prospektima koje sam, uz pomoć Vaše agencije, preveo na albanski jezik i podelio zainteresovanim klijentima na međunarodnom sajmu u Tirani KLIK EXPO 2008. Nadam se da je ovo samo početak naše uspešne saradnje.
Mi smo zaista prezadovoljni saradnjom sa Alkemistom. Prvo bismo istakli profesionalizam. Sve se obavlja jednostavno, bez ikakvih komplikacija. Posebno ističemo spremnost da njihov prevodilac dođe kod nas u Banju Vrujici. Pokazali su se veoma profesionalno, što posebno cene strani investitori, a naravno, stručnost njihovog prevodioca i ponašanje je zaista bilo na visokom nivou.

Potreban vam je brz prevod?

Na drugoj stranici ovog veb-sajta prevodioci vas već čekaju i samo minut je potreban da ih pokrenete!

Potrebna vam je zahtevnija usluga?

Ako su želje zahtevnije u pogledu količine ili sadržaja prevoda, obratite nam se kako bismo porazgovarali.

Pozovite nas na 0800 200 001
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovaj pristanak možete povući putem linka na kraju svakog njuzletera, pa ćemo, u slučaju povlačenja pristanka, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.