Evropski sklad za regionalni razvoj

Industrijske grane

Prevođenje korisničkih uputstava ili prodajnih kataloga za specifičnu granu industrije čini se kao lagan zadatak. Kratke rečenice i jednostavna sintaksa.

Samo zaista stručno potkovani prevodioci mogu iz glave nabrojati deset vrsta drveta, betona ili legura aluminijuma.
U prevodilačkoj agenciji Alkemist možemo se pohvaliti sa 1200 jezičkih stručnjaka za najrazličitije industrijske grane koji žive u 87 država sveta.
NARUČITE ONLAJN OBRATITE SE PRODAJI
Specijalizovani rečnici, glosari i prevodilačka memorija

Prevodioci Alkemista specijalizovani za tehniku zahvaljujući svom tehničkom znanju mogu, barem figurativno, rastaviti bilo koju mašinu i imenovati svaki zavrtanj na nekoliko jezika. Pažljivo pregledamo svaki dokument pre nego što ga dodelimo prevodiocu Alkemista sa najviše iskustva u branši.

Svi nazivi i prevodi ujednačeni su jer u procesu koristimo prevodilačke memorije iz oblasti prevoda.

Tehnologija i proizvodnja

Prevodite specijalizovane tekstove? Potrebna vam je stručna osoba.
Stručno potkovani prevodioci sa gomilom iskustva koji poznaju jezik ali i proizvod.

Prevodimo i lokalizujemo stručne tekstove iz oblasti automobilske, hemijske, mašinske, građevinske industrije kao i 34 drugih industrijskih grana. Prevodimo uputstva za upotrebu, tehničke nacrte, tendersku dokumentaciju, patente…

Dozvolite da vam pomognemo!

Pravo

Prevođenje pravnih dokumenata posao je za stručnjaka čija posvećenost detaljima, tačnost i pouzdanost gotovo da nemaju granica. Mesta za grešku takođe nema. Čak i najmanja greška u odnosu na originalni tekst može vas koštati vremena, novca ili − posla.

Verujte nam i prepustite prevod tužbe, testamenta, ugovora ili bilo kog drugog pravnog dokumenta našim stručnjacima.

Bez brige, garantujemo da će vaše poverljive informacije takve i ostati.

Prirodne nauke

Medicinska i farmaceutska istraživanja i povezana dokumenta spadaju u sam vrh prevodilačkog zanata. Da bi neko mogao da prevodi takve tekstove, mora da bude i naučnik i lingvista. Alkemist zapošljava naučnike sa potrebnim jezičkim kvalifikacijama kako bismo vam obezbedili vrhunski, precizan i apsolutno tačan prevod.

Finansije

Poslovanje ne poznaje granice, naročito ne u 21. veku. Svaka zemlja ima svoje finansijske zakone i terminologiju, koja se ponekad može razlikovati od govornika do govornika.

Zato u Alkemistu pomno proučavamo svaki dokument kako bismo za posao prevođenja odabrali stručnjaka sa najviše iskustva i znanja.

Brinemo o tome da svi vaši poslovni podaci ostanu poverljivi i sigurni.

Marketing i oglašavanje

Sigurno ste čuli za dramatične i pomalo komične priče iz sveta marketinga kada je svetska ili lokalna kampanja prilagođena za drugu zemlju u svakom detalju osim u jednom − jeziku. Ono što u jednoj zemlji funkcioniše kao odličan slogan ili poziv na akciju, u drugoj, usled lošeg prilagođavanja, postaje predmet ismevanja.

Ali, nije smešno ako su vaš brend, ugled i novac u pitanju.
Prevodioci iz Alkemista jesu izvorni govornici koji žive u zemlji u kojoj predstavljate proizvod ili uslugu i pobrinuće se za to da pošaljete pravu poruku.

Putovanja i turizam

Razliku između dva hotela u istom mestu teško je objasniti čak i kada govorite jezik svojih potencijalnih gostiju. Zamislite kako je kada imate 30 hotela u blizini? Imaju li svi isto kristalno čisto more, plavo nebo i borovu šumu?

Upravo u ovakvim situacijama odličan vokabular i godine iskustva prevodilaca iz Alkemista spasavaju situaciju.

Osigurajte da su tekstovi kojima opisujete lokacije i turističku ponudu prilagođeni svakom potencijalnom posetiocu.

Naši stručnjaci umeju da opišu prekrasan pogled iz vašeg hotela na barem 20 različitih načina i na 110 jezika.

Vaši gosti hotela biće oduševljeni.

Mnogi su nam ukazali poverenje
Bosch Tesla Bmw Siemens Addeco Samsung Unhcr Deloitte Red Cross Bayer Allianz Erste Coca Cola Lufthansa Johnson And Johnson New Yorker Generali Kaercher Porsche

Šta klijenti kažu o nama?

Izuzetno smo zadovoljni saradnjom sa firmom Alkemist, pre svega kvalitetom prevoda, naročito koegzistentnošću dugačkih tekstova (brošura) i činjenicom da je svaki prevod lektorisan. Posebno bismo istakli veliku profesionalnost u odnosima sa klijentima, kao i brzinu izvršenja usluge što je svakako veoma bitan faktor u poslovnom svetu danas.
Navedenim svedočanstvom potvrđujemo da smo veoma zadovoljni uslugama i načinom rada ekipe Alkemist, prevajalske storitve, d.o.o. Naročito bismo istakli njihovu agilnost, pouzdanost i profesionalni pristup kao i korektnu komunikaciju i saradnju s nama.
Veoma smo zadovoljni vašim uslugama. Brzi ste i agilni, a prevod predajete na vreme. Bravo
Veoma smo zadovoljni kvalitetom usluga kompanije Alkemist, prevajalske storitve, d.o.o. kao i poštovanjem dogovorenih rokova za pružanje usluga.
Svoju saradnju sa Alkemistom ocenjujemo kao veoma kvalitetnu, pošto prevode obavljaju s velikom preciznošću i uvek u dogovorenom roku. Za leksiku interne prirode napravili su terminološku bazu, tako da su prevodi i terminološki adekvatni i ujednačeni, što kao naručioci veoma cenimo. Njihovi kapaciteti su takvi da mogu da preuzmu i duže i kompleksnije prevode koji su nam ponekad potrebni u veoma kratkim rokovima. Sa stanovišta korisnika dopada nam se i novi sistem za razmenu fajlova Plunet, pomoću kojeg u svakom trenutku možemo da pratimo napredak prevoda. Na kraju bismo hteli da pohvalimo i ljubaznost i agilnost ekipe vođa projekata.
Sa Alkemistom sarađujemo već više godina. Kod njih možemo da dobijemo sve na jednom mestu: prevode na bilo koji jezik, prevode sa overom sudskog prevodioca, lekturu. Brzi su, prilagodljivi, tekstovi su kvalitetno prevedeni. Veoma smo zadovoljni njihovim uslugama i ljubaznim odzivom.
Zadovoljstvo je saradjivati sa agencijom Alkemist. Uvek su pouzdani, vrlo brzi i jako ljubazni.
Agilan su i pouzdan partner. Ekipa prevodilaca je brzo usvojila automobilski jezik. Imajući na umu vrstu prevoda, uvek se trude da odaberu prevodioca kome tematika najbolje leži.
Kompanija Johnson & Johnson imala je priliku da mnogo puta sarađuje sa agencijom Alkemist. Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom, posebno brzinom kojom su odgovarali na naše zahteve, ali nipošto nauštrb kvaliteta prevoda.
Najkraće pohvalne reči koje opisuju Vaš rad i Vašu efikasnost su: brzo, precizno, korektno, tačno.
Profesionalno u svakom smislu!
Prevodilačka agencija Alkemist pridobila nas je svojom brzinom i kvalitetom prevoda i tako postala naš omiljeni partner u prevodima na brojne svetske jezike. Ljubazna i stručna ekipa bila je samo tačka na 'i' odličnoj saradnji.
Prevodilačka agencija Alkemist nam već niz godina obezbeđuje kvalitetne i precizne prevode. Cenimo brz odziv i striktno poštovanje dogovorenih rokova, što je za nas veoma važno.
Ericsson d.o.o. Beograd već nekoliko godina uspešno sarađuje sa Prevodilačkom agencijom Alkemist. Zadovoljni smo, pre svega, ljubaznim osobljem i organizacijom, a zatim i izuzetnim osećajem za potrebe klijenta i željom da se izađe u susret čak i kada su rokovi za prevođenje vrlo kratki. Kvalitet prevoda je odličan i do sada nismo imali nikakve primedbe. Ono što je takođe važno jeste i veliki broj stranih jezika sa kojih i na koje se može tražiti prevod, što je za naše poslovanje od izuzetnog značaja.
Veoma smo zadovoljni uslugama prevodilačke agencije Alkemist, profesionalnim odnosom prema radu, tačnošću i iskazanim poštovanjem prema klijentu. U nadi da ćemo i ubuduće sarađivati još jedanput Vam se srdačno zahvaljujemo.
Zadovoljstvo mi je da Vas obavestim da su moji kupci u Albaniji prezadovoljni prospektima koje sam, uz pomoć Vaše agencije, preveo na albanski jezik i podelio zainteresovanim klijentima na međunarodnom sajmu u Tirani KLIK EXPO 2008. Nadam se da je ovo samo početak naše uspešne saradnje.
Mi smo zaista prezadovoljni saradnjom sa Alkemistom. Prvo bismo istakli profesionalizam. Sve se obavlja jednostavno, bez ikakvih komplikacija. Posebno ističemo spremnost da njihov prevodilac dođe kod nas u Banju Vrujici. Pokazali su se veoma profesionalno, što posebno cene strani investitori, a naravno, stručnost njihovog prevodioca i ponašanje je zaista bilo na visokom nivou.

Potreban vam je brz prevod?

Na drugoj stranici ovog veb-sajta prevodioci vas već čekaju i samo minut je potreban da ih pokrenete!

Potrebna vam je zahtevnija usluga?

Ako su želje zahtevnije u pogledu količine ili sadržaja prevoda, obratite nam se kako bismo porazgovarali.

Pozovite nas na 0800 200 001
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovaj pristanak možete povući putem linka na kraju svakog njuzletera, pa ćemo, u slučaju povlačenja pristanka, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.