Evropski sklad za regionalni razvoj

Privredna banka Zagreb

Damjan Antlej • 22.04.2020
Privredna banka Zagreb

Privredna banka Zagreb d.d. jedna je od najvećih hrvatskih banaka od svog osnivanja 1966. godine. Danas je članica Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od najvećih bankarskih grupa u Evropi.

Odlikuje je imidž dinamične i moderne evropske banke koja neprekidno razvija nove usluge i platforme za klijente 21. veka. Već godinama razvija jednu od svojih najistaknutijih korisničkih usluga – svoju aplikaciju za mobilno bankarstvo. Aplikacija se kontinuirano razvija na nivou Grupe, a zatim se prevodi na hrvatski jezik. Tada mi stupamo na scenu.

U protekle tri godine blisko smo sarađivali s PBZ-om na prevođenju mnogih korisnih karakteristika i funkcija aplikacije, ali i na njihovom približavanju korisnicima u Hrvatskoj. Mi ne vršimo samo puko prevođenje, mi i lokalizujemo prevod.

Za lokalizaciju softvera potrebni su prevodioci koji imaju izuzetno razvijenu svest o lingvističkim i kulturnim zahtevima određenog tržišta. Putem internet platforme za prevođenje dizajnirane za prevod sadržaja koji se često ažurira, Transifex, naš tim prevodilaca i vođa projekata može u realnom vremenu da se poveže sa inženjerima, marketinškim stručnjacima i piscima slogana PBZ-a kako bi osigurali najbolje korisničko iskustvo aplikacije.

Rezultat ove dugogodišnje saradnje jeste aplikacija za mobilno bankarstvo za Android i iPhone sisteme, kao i za – po prvi put u Hrvatskoj – Apple Watch, koji jednako hvale i korisnici i IT stručnjaci.

Lokalizacija softvera može biti izazovan zadatak, ali i sadejstvo tehnologije i jezika pruža jednak užitak. PBZ nam je poverio zadatak da njihove korisnike stavimo na prvo mesto. Zahvalni smo im na ukazanom poverenju i s uzbuđenjem iščekujemo nove izazove s kojima ćemo se suočiti zajedno.

Prijavi se i primaj novosti od nas

Pridružite se vodećim kompanijama koje redovno primaju naše novosti.

Naravno, uvek možete da se odjavite putem linka u njuzleteru.


Podeli
AUTOR
Damjan Antlej
Damjan Antlej
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovaj pristanak možete povući putem linka na kraju svakog njuzletera, pa ćemo, u slučaju povlačenja pristanka, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.