Evropski sklad za regionalni razvoj

Siemens

23.04.2020
Siemens

Mali je broj kompanija u svetu poput kompanije Siemens iza čijeg uspešnog poslovanja stoji tradicija duga 173 godine sa jedne, a sa druge strane nezaustavljiva težnja ka inovacijama. Od naprednih, dalekosežnih ideja Vernera fon Simensa koje su i tada, te davne 1847, bile ispred svog vremena, Siemens je izrastao u lidera na svetskom tržištu elektronike i elektrotehnike.

Siemens je na srpskom tržištu prisutan već 133 godine, tačnije od 1887, kada je učestvovao u pionirskim poduhvatima elektrifikacije naše zemlje.

Prvi koraci koje je Alkemist napravio u Srbiji u potpunosti se vezuju za kompaniju Siemens. Smatramo da nam je ova kompanija od prvog trenutka naše saradnje postala putokaz kako da iz dana u dan napredujemo i koji nivo usluge želimo da omogućimo svetskim kompanija njihovog renomea.

Saradnja sa kompanijom Siemens Beograd započela je 2008. i od projekta do projekta Siemens nam je ukazivao sve veće i veće poverenje uključujući u naše poslovanje i svoju fabriku vetro generatora u Subotici kao i druge svoje kompanije poput kompanija Siemens Healthcare d.o.o. Beograd, Siemens Mobility d.o.o. Cerovac i Siemens Gas and Power d.o.o. Beograd.

Siemens Srbija je u saradnji sa Institutom za savremenu istoriju iz Beograda izradio monografiju „Korak ispred vremena – 125 godina kompanije Siemens u Srbiji“. U bogato ilustrovanoj monografiji zasnovanoj na istorijskim činjenicama dat je prikaz dugogodišnjeg partnerstva srpske privrede i kompanije Siemens, koje datira još iz 19. veka, kada se ime Siemens prvi put pojavljuje u našoj zemlji.

Posebno smo ponosni na to što nam je Siemens ukazao poverenje i što smo i mi bili deo ovog za nas veoma izazovnog projekta. Projekat je zahtevao tesnu međusobnu saradnju kolega iz kompanije Siemens i naših kolega jer smo samo tako mogli zajednički da shvatimo vrednost monografije i istoriju ovog giganta svetskih razmera. Monografiju na srpskom jeziku iščitavali su vrsni lektori srpskog jezika koji su nastojali da razumeju poruku svake rečenice, oblikuju je na pravi način i istaknu vrednost svake pisane reči. Na projektu prevoda monografije na engleski jezik učestvovao je tim od sedmoro ljudi, prevodilaca, vođa projekata i lektora izvornih govornika, koji je tek nakon višestrukih revizija rađenih u saradnji sa kompanijom Siemens doneo odluku da je monografija spremna za štampu. https://www.siemens.rs/portal/onama/125-godina/

Danas je saradnja sa kompanijom Siemens sveobuhvatna, izgrađena na čvrstom temelju spremnom da i dalje pruža podršku njihovom poslovanju. Tu smo da se radujemo svakom njihovom uspehu, da odgovorimo na sve njihove potrebe, da u nama vide dugoročnog partnera... Njihova preporuka omogućila nam je saradnju i sa kompanijama Siemens u Austriji i Nemačkoj kao i sa mnogim drugim kompanijama koje znaju da Siemens vrednuje samo najbolje.

Zahvaljujemo se na dvanaestogodišnjem poverenju!

Podeli

Nadmašite konkurenciju uz Alkemist!

OTKRIJTE NAŠE USLUGE
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovaj pristanak možete povući putem linka na kraju svakog njuzletera, pa ćemo, u slučaju povlačenja pristanka, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.