Evropski sklad za regionalni razvoj

Saatchi & Saatchi

20.04.2020
Saatchi & Saatchi

Saatchi&Saatchi je marketinška agencija, članica Publicis Grupe. Posluje u čitavom regionu i zaslužna je za reklamne kampanje nekih od najpoznatijih brendova prisutnih na tržištu Srbije i okolnih zemalja.

Naša saradnja sa ovom agencijom počela je 2016. godine, i to dosta nekonvencionalno – pitali su nas za mišljenje o adaptaciji jednog reklamnog slogana na jezike regiona. Iz današnje perspektive možemo samo da kažemo da im se naš odgovor izgleda dopao jer od tada za Saatchi&Saatchi radimo prevode i adaptacije gotovo svakodnevno.

Slogani i reklamni tekstovi za njihove kampanje, iako najčešće kratki, umeju da budu veliki izazov i svakom od njih se pristupa sa jednakom profesionalnošću i posvećenošću. Ono što ne ispuštamo iz vida jeste da je reklama vremenski ograničena, a da poruka mora da bude preneta u skladu sa idejom celokupne kampanje.

U reklamnim tekstovima česte su igre reči, metafore, višeznačnosti, pa čak i stihovi. Naš zadatak je da poruku reklame verno prenesemo na crnogorski, hrvatski, bosanski, makedonski, slovenački i albanski jezik, a sve to imajući u vidu ciljnu grupu kojoj je reklama namenjena.

Za ovakve projekte ključni su dobra komunikacija sa klijentom i kreativnost Alkemistovog tima, a srećni smo što možemo da kažemo da imamo i jedno i drugo.

Još na samom početku saradnje uspostavili smo radni proces za prevod svake reklamne kampanje koji radimo za Saatchi&Saatchi: Nakon što klijent predstavi kampanju našem menadžeru projekata, menadžer projekata radi pripremu sa, sada već uigranim, timom prevodilaca i lektora kako bi im preneo sve informacije potrebne za osmišljavanje kreativnog rešenja i lokalizaciju prevoda na njihove ciljne jezike.

Saradnja sa agencijom Saatchi&Saatchi nam je donela nova i dragocena iskustva. Uvideli smo da nekada prevod pet reči može biti zahtevniji i dugotrajniji od prevoda cele strane, ali smo zahvaljujući njima spoznali istinsku moć naše jezičke alhemije.

Podeli

Nadmašite konkurenciju uz Alkemist!

OTKRIJTE NAŠE USLUGE
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovaj pristanak možete povući putem linka na kraju svakog njuzletera, pa ćemo, u slučaju povlačenja pristanka, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.