Evropski sklad za regionalni razvoj

Privredna banka Zagreb

22.04.2020
Privredna banka Zagreb

Privredna banka Zagreb d.d. jedna je od najvećih hrvatskih banaka od svog osnivanja 1966. godine. Danas je članica Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od najvećih bankarskih grupa u Evropi.

Odlikuje je imidž dinamične i moderne evropske banke koja neprekidno razvija nove usluge i platforme za klijente 21. veka. Već godinama razvija jednu od svojih najistaknutijih korisničkih usluga – svoju aplikaciju za mobilno bankarstvo. Aplikacija se kontinuirano razvija na nivou Grupe, a zatim se prevodi na hrvatski jezik. Tada mi stupamo na scenu.

U protekle tri godine blisko smo sarađivali s PBZ-om na prevođenju mnogih korisnih karakteristika i funkcija aplikacije, ali i na njihovom približavanju korisnicima u Hrvatskoj. Mi ne vršimo samo puko prevođenje, mi i lokalizujemo prevod.

Za lokalizaciju softvera potrebni su prevodioci koji imaju izuzetno razvijenu svest o lingvističkim i kulturnim zahtevima određenog tržišta. Putem internet platforme za prevođenje dizajnirane za prevod sadržaja koji se često ažurira, Transifex, naš tim prevodilaca i vođa projekata može u realnom vremenu da se poveže sa inženjerima, marketinškim stručnjacima i piscima slogana PBZ-a kako bi osigurali najbolje korisničko iskustvo aplikacije.

Rezultat ove dugogodišnje saradnje jeste aplikacija za mobilno bankarstvo za Android i iPhone sisteme, kao i za – po prvi put u Hrvatskoj – Apple Watch, koji jednako hvale i korisnici i IT stručnjaci.

Lokalizacija softvera može biti izazovan zadatak, ali i sadejstvo tehnologije i jezika pruža jednak užitak. PBZ nam je poverio zadatak da njihove korisnike stavimo na prvo mesto. Zahvalni smo im na ukazanom poverenju i s uzbuđenjem iščekujemo nove izazove s kojima ćemo se suočiti zajedno.

Podeli

Nadmašite konkurenciju uz Alkemist!

OTKRIJTE NAŠE USLUGE
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovaj pristanak možete povući putem linka na kraju svakog njuzletera, pa ćemo, u slučaju povlačenja pristanka, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.